24 Şubat 2013 Pazar

ŞAMPUAN SORUNLARIM..


Güzel ve mutlu günlere MERHABA,
Epey zamandır yazmayı düşündüğüm bir yazıydı bu şampuanlar.
Ama biraz zaman geçsin ve yeni aldıklarımı deneyeyim ondan  sonra yazayım istedim..
İyi ki de erken baskı yapmamışım..Yoksa içimden dökülenlerin haddi, hesabı olmazdı..
Hep belirtiyorum benim amacım ürünleri anlatırken tarafsız olmaya çalışmak..
Ağır kelimeler kullanmayı sevmiyorum..
Gelelim çok merakla aldığım ve sabırla kullandığım, sorunun mutlaka benim saçımdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm ürünlerime..

Öncelikli olarak aile fotoğrafında arkada ve ayakta duran zatlardan başlayalım.
Kendilerini şöyle tanıtayım: 
Soldan sağa doğrucana, aileye yeni katılan üyemiz ;SYOSS, PANTENE, ELİDOR, LOREAL(kahverengi saçlar için ), LOREAL(beyaz saçlar için), NUDE, DOVE THERAPY (saç kremi),
Yerde aslanlar gibi yatanlar ise,
GİOVANNİ( kahverengi saçlar için krem), MATRİX (kahverengi saçlar için)..
Şimdide bu ürünleri tek tek tanıyalıımm..







 Sağ resimdeki şampuanımız PANTENE' nin geçen senelerde piyasaya çıkardığı bir ürün..Güç ve parlaklık vaad ediyordu..
Doğal sentez içeriyordu..Lakin benim saçım boya işlemi gördüğü için fazla etkili olamadı..Yine de dibinde çok az kalmış..Demek ki epey kullanmışım..Saç kremi kullanma zorunluluğu oluyordu..Kızçemin zoruyla almıştım ama daha sonra alamadım..
Normal saça sahip işlem görmemiş kişiler memnun kalabilir..












Sol resimdeki ELİDOR'un Hava Koşullarına Karşı Şekil Korumalı ürünü..Bunu nerden niye aldım ki? Sanki hosteslik yapıyoruz ya da paraşütle atlıyoruz da saçımız bozulacak diye düşünmeyelim diye aldık. Hayret yani.. Demek ki üzerini okumamışım ..İnanın yazıyı yazarken fotoğrafından okudum...
Hay be..
Hatırladığım tek şey saçlarım elektrik tellerine kapılmış gibi oluyordu..Fazla da kullanmadım..Mutlaka beğenenler vardır ki bunca zaman üretimde..
Altta ki resimlerde sol  taraftaki LOREAL'in  renk koruma özellikli şampuanı ve sağ taraftaki ise benim 3 yıl önce saçlarıma meç yaptırmıştım beyazları uzun süre parlaklığını korusun diye kuaförümden aldığım ürünlerdi..
Alt ortada MATRİX'in şampuanı da renk koruma özelliği olan üründür. Bunu da kuaförümden almıştım..
Bu üç ürünü beğenerek kullandığımı söylemek  istiyorum. Belki fazla kimyasal olabilirler ama benim saçım  organikten anlamıyor..Deneyerek öğrendim..




 Bu ürünleri kullanırken saçlarımda sürekli bir beyazlama durumu olduğu için bir parça kuruluk vardı ve hep kaşınıyordu. Ben de bu ürünlere biraz ara vereyim ,Organik ürünlere geçeyim dedim..
Reklamlarında etkilenerek aşağı resimdeki NUDE  NATURELS şampuanı aldım..Yalnız şunu da belirteyim; saçımı geçen sene Ekim ayından beri kendim organik(?) boyalarla boyadım.. Her banyoda bir hevesle yıkadım saçlarımı Nude ile ama saçlarım koyun kılı gibi olup bir birinden ayrılmadı..Ne kadar krem kullandıysam fayda etmedi.. Bu ürün de yarım kaldı böylece..


















Sol ve sağ taraftaki saç kremleri ise şu an kullanılmıyorlar..Dove saç kremini herkes biliyor ve mutlaka kullananlar olmuştur..Saçım kuruyunca hemen elektriklenirdi..Çok zaman oldu kullanmayalı..
Geçen sen Gratis kataloğunda görüp ilgimi çekmişti GİOVANNİ ürünleri.. Hem şampuanını hem saç kremini hem de saç bakım serumunu almıştım. Tanıtım indirimleri vardı..Şampuanı bitti..İçeriğinde sülfat ve paraben içermiyor diye almıştım..İçereydi iyiydi..Kaşınmaktan yara oldu saç diplerim.Alışkın değiller ya..Bu tür ürünler zararlı madde içermediklerinden fazla köpürmeyip iki kere kullanmak durumu yaratıyorlar..Kremlerini de biraz fazlaca sıkmak gerekiyor..Ben fazla bir değişiklik görmedim saçlarımda..Yine döküldüler, yine kurudular ve yine koyun kılı olmaya devam ettiler..
Amma ve lakin alttaki güzel hatunla tanışana kadar mutsuz bir ifadeyle banyodan  çıkan ben şimdi ağzım kulaklarımda çıkıyorum..Aldığım günden beri ;
1-saç kremi kullanmıyorum,
2-saçım yumuşacık,
3-deliler gibi kaşınmıyorum,
4-hemen yağlanma yapmıyor,
5-utanmasam bir hafta saçlarımı yıkamam
6-bu liste uzar gider ama mutlulukla..


Ne kadar hayıflanıyorum anlatamam neden sanki daha önce almadım diye..İnternette yazılanlara bakarak almadım tabii ki.. Ama şunu söylemeliyim hiç kimse birbirinden etkilenmemeli..Her kes kendi saç tipini biliyorsa mutlaka deneyip aradığı ürünü bulmalı.. Ben çok memnun kaldım..Saç boyasını da kullandım ve  çok memnun kaldım..
SYOSS şampuanını kullanalı yaklaşık 4 haftadan fazla oldu ve bu yazıyı yazmak da farz oldu..Banyodan sonra saçlarımı havluyla sarıp fazla suyunu alıyorum. Hiç taramadan hemen kurutmaya başlıyorum..İyice kuruduktan sonra önce uçlardan başlayıp daha sonra yavaş yavaş diplere doğru tarıyorum..
İnanın bu işlemi hiç krem kullanmadan yaptığım tek şampuan..Saçlarım krem sürmüş gibi yumuşacık..Bu yumuşaklığı ertesi gün de devam ediyor..Çok rahat fön çekip şekil verebiliyorum...Yağlanma sorunu da olmuyor krem ve yumuşatıcı kullanmadığım için..

Benden bu kadar..Ay içim dışım şampuan oldu..Herkese sevgiler ve güzellikler....





2 yorum:

  1. Saça uygun şampuanı bulmak zaman alıyor gerçkten her türlüsünü deniyoruz dediğin gibi. Kesinlikle katılıyorum ki cildimiz için kullanacağımız ürünler kişiden kişiye fark gösterir. Mesela bende elidordan vazgeçemiyorum. Lütfen herkes bunu dikkate alsın sen dedin diye aldım gibi bir düşünceye kapılmasınlar =)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok haklısın canım zaten ben de her defasında belirtiyorum bana iyi gelen size de iyi gelir anlamına gelmemeli..Kişi kendi doğru ürününü deneyerek bulur..Lakin kendi saçını ve cildini iyi tanımalıdır..Seni koccaman öpüyorum..

    YanıtlaSil