26 Ocak 2013 Cumartesi

güne temiz başlamak:)

Eğer cildimizde bir gece öncesinden temizlemekten üşendiğimiz makyaj kalıntıları varsa sabahleyin yapacağımız makyajdan hayır bekleyemeyiz. Uzun zamandır makyaj yapan biri iseniz zaten temel konuları biliyorsunuz demektir ama benim lafım bu işe yeni başlayan arkadaşlara ya da nereden ve nasıl başlayacağını bilemeyenlere..Yani sözüm meclisten dışarı..
Gelelim cildimize:

1- Hiç bir zaman unutmayalım: Yaşımız kaç olursa olsun cildimizin yaşı önemlidir.Yani, yaşımız 20 olabilir ancak cildimiz kuru ve kırışmaya meyilli olabilir. Ya da yaşımız 40 dır ama daha önce hiç ürün kullanmamış olabiliriz. Ürün almaya kozmetikçilere gittiğinizde lütfen yaşınız kaç olursa olsun HASSAS CİLT serisi alarak başlayın . Size dayatılmaya çalışılan ürünlere itibar etmeyin. Mutlaka bir cilt uzmanına danışın. Çünkü, firma elemanları sadece kendi ürünleri hakkında bilgi sahibidirler.Siz ürün alamaya gittiğinizde makyajlı olabilirsiniz, yorgun olabilirsiniz ve en önemlisi dışarıdaki hava kirliliği cildinize işlemiştir. Ancak cilt temizlendikten sonra nasıl ve neye ihtiyacı olduğu ortaya çıkar. Bu nedenle sorun ne olursa olsun ilk önce HASSAS CİLT serisi önerilir. Cilt yapısı oturduktan sonra ve cilt ürüne alıştıktan sonra yaşımıza ve cildimize uygun ürün kullanırız.

2- Cildimiz her zaman ve duruma göre farklılık gösterir. Yani yazın nemden dolayı ışıldar, kışın soğuktan dolayı gerilir. Kullanacağınız ürünler de bu yönde değişir. Eğer cildimizde sorun yoksa yazın UV faktörlü krem +yapısı hafif nemlendirici, kışın UV faktörlü nemlendirici+nem oranı biraz yüksek nemlendirici tercih edilmeli.

3- Alacağınız ürünler de kişiye göre farklıdır.Yani,  kimileri cildini sabunlamayı sever.Onlar için Jel şeklinde temizleyicileri öneririz.Cildini silerek temizlemeyi sevenler için de temizleme sütü, temizleme losyonu tavsiye edilir.Asla unutmayın TONİKLER  MAKYAJI TEMİZLEMEK İÇİN KULLANILMAZ. CİLDİN GÖZENEKLERİNİ SIKILAŞTIRMAK, CİLDİ DEZENFEKTE ETMEK İÇİN KULLANILIR. Eğer cilt temizliği için tonik kullanırsanız: cildiniz sivilcelenir, yağlanır ve pul pul olur. Cildinizin böyle olmasının sebebi makyaj değil doğru temizleme ürünü seçmemenizdir.
Eğer doğru ve bilinçli  ürün kullanıp makyaj yaparsanız ve temizliğinize özen gösterirseniz makyaj cildinize zarar vermez. Tam tersi yaptığınız günlük temizlik sayesinde cildiniz pürüzsüzleşir ve ışıl ışıl olur..Haksız mıyımm?

(Ayrıca bu yazıyı yazarken  çay servisi yapan ooluşum ve kızçeme,tatlı ve süt ikram eden eşime sonsuz teşekkür..)(kendilerini aşırı derecede çok seviyorum.!.::)))
Yorumlarınızı bekliyorum..

6 yorum:

  1. Çok bilgilendirici ve güzel bir yazı olmuş bu Serpil hanım. Ellerinize sağlık =))

    YanıtlaSil
  2. daha da devamı gelicek inşallah.. sizlerin yönlendirmesiyle.. çok acemiyim bu deneme sürüşüydü..:))

    YanıtlaSil
  3. Bilgilendirici bir yazı olmuş.Sevgili KoyuKırmızı saysinde blogunu keşfetmiş bulunmaktayım. Bende bekliyorum.
    Bu arada sence yüzü ıslak mendil(Alkollsüz olanlar, bebek ıslak mendilleri DaLin vs) temizlemek doğru ve yeterli mi
    Ev arkadaşımıza doktor önermiş, bana temizleme sütüne ve yıkama jeline asla diyip duruyor =) Fikinizi alayım dedim ;)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim takip ettiğin için. Cilt temizleme mendilleri sadece günü kurtarmak için olabilir. Yani eve geç geldiniz ve üşendiniz yüzünüzde de makyaj yoksa silip, yıkayıp yatabiliriz. Ama bunu alışkanlık haline getirmemek en doğrusu. Yüzümüzde makyaj varsa - hele ki yoğunsa, gözlerimizin ve yüzümüzün temizliğinde hafif kalırlar. Bizim temizlediğimizi sandığımız yüzümüz belli bir zaman sonra tahriş olur. Cildimizde sivilce ve kızarıklıklar meydana gelir. Sonrada kabahati makyaj malzemelerinde buluruz. Son zamanlarda hemen her konuda insanlar bilinçlenmeye başladı. Bu nedenle üretilen kozmetik ürünleri organikleşmeye ve az zararsız halde piyasaya sunuluyor . Cilt yapına ve yaşına uygun olduktan sonra neden temizleme sütü veya jel kullanmayasın. Yüzümüzdeki ph dengesini koruyan çok güzel ürünler var.. Umarım bir nebze de olsa fikir vermişimdir..Kucak dolusu sevgiler::))

      Sil
    2. Teşekkür ederim takip ettiğin için. Cilt temizleme mendilleri sadece günü kurtarmak için olabilir. Yani eve geç geldiniz ve üşendiniz yüzünüzde de makyaj yoksa silip, yıkayıp yatabiliriz. Ama bunu alışkanlık haline getirmemek en doğrusu. Yüzümüzde makyaj varsa - hele ki yoğunsa, gözlerimizin ve yüzümüzün temizliğinde hafif kalırlar. Bizim temizlediğimizi sandığımız yüzümüz belli bir zaman sonra tahriş olur. Cildimizde sivilce ve kızarıklıklar meydana gelir. Sonrada kabahati makyaj malzemelerinde buluruz. Son zamanlarda hemen her konuda insanlar bilinçlenmeye başladı. Bu nedenle üretilen kozmetik ürünleri organikleşmeye ve az zararsız halde piyasaya sunuluyor . Cilt yapına ve yaşına uygun olduktan sonra neden temizleme sütü veya jel kullanmayasın. Yüzümüzdeki ph dengesini koruyan çok güzel ürünler var.. Umarım bir nebze de olsa fikir vermişimdir..Kucak dolusu sevgiler::))

      Sil
  4. Teşekkür ediyorum, aynı kanıdayım. Arkadaşıma anlat anlatabilirsen =) Bazı doktorlar diplomayı nasıl alıyor merak ediyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil