26 Ocak 2013 Cumartesi

CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ NASIL KULLANILIR? DERSENİZ ŞÖYLEDİR:

1- Eğer yüzümüzde makyaj varsa; önce temizlemeye gözden başlarız. Göz makyajımız için özel temizlik ürünü kullanmalıyız. Yüzümüze kullandığımızı gözümüze sürersek, göz altında yağ butonları, morluklar ve hassasiyet oluşur ki bunlar da ilerde bize kırışıklık ve sarkıklık olarak(elastikiyet kaybı) geri döneer. Böyle olmasını istemiyorsak; elimize bir miktar pamuk alıp, onu hafifçe ıslatıp, göz temizleyicimizden bir miktar döküp dıştan içe yavaş nazik hareketlerle temizliyoruz.
2- Avucumuza yarım ceviz büyüklüğünde temizleme sütü veya losyonu döküyoruz. Gözlerimiz hariç yüzümüze yayıyoruz. Suyla temizlemek istersek suyla veya bir parça pamuk alıp, ıslatıp yüzümüzü aşağıdan yukarı hareketlerle siliyoruz. Bu iş için özel temizleme süngerleri vardır onları da kullanabiliriz.Temizlik süngeri kullanacaksak mutlaka onları da ıslatmalıyız. Pamuıkları ve süngerleri ıslatmaktaki amacımız hem fazla ürün kullanmamak hem de cildimizin tahriş olmasını önlemektir.
3- Temizlenmiş cildimizi, cilt tipimize uygun tonikle dezenfekte etmeliyiz. Islatılmış pamuk veya süngere çok fazla olmamak kaydı ile tonik döküp bastırmadan tamponluyoruz. Temizleme işlemi böylece sona ermiş oluyor. Eğer yine de yüzümüzü sabunla yıkamak istersek toniklenme işleminden önce yapabilir üzerine tonik uygulayabiliriz.
4- Yüzümüze hafif bile olsa bir gece kremi ve göz altı kremi sürmeliyiz. Hatta günün yorgunluğunu atmak için çiğ patates (soğuk olabilir) veya çay (damarların oksijen ihtiyacı ve morluklar için) iyi gelecektir.

 Ee makyaj yapmak ve bakımlı olmak o kadar kolay değil..
Unutmayın makyaj yapmak ayrıdır boyanmak ayrıdır!!.
Yorum yorum yorulun lütfen::))

5 yorum:

  1. Ben bir dönem yanlış bir göz çevresi nemlendiricisi kullanmıştım. Bundan ötürü malesef cildimde yağ butonları oluştu. Kimisi beklemek gerekiyor bir süre sonra kendiliğinden geçecektir diyor (ki kendiliğinden geçtiğini ben hiç görmedim! ) Kimi ise bir iğne yardımıyla temizliyor. Sizce hangisi uygun? Nasıl kurtulacağım bu yağ butonlarından? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım maalesef ürün alırken en büyük yanlış yaşına uygun ürün olmaması.İlk defa göz altı ürünü kullanacaklar için ( yaşı kaç olursa olsun)hafif jel yapılı olmalı. Krem tarzı nem içerikli ürünler daha önce ürün kullanan ve 25 yaş üstü kişiler içindir. Yanlış ürünlerin yaptığı tahribatın onarımı DOKTORLAR tarafından iğne ile müdahale sonucu temizlenmelidir. Bizler sadece kişilere bilgi verip basit müdahaleler yapabiliriz. Detaylı ve kapsamlı olan sorunlar dermatolog doktorların işidir.Umarım yeterince bilgi verebilmişimdir. Öpüyorum..

      Sil
    2. canım maalesef ürün alırken en büyük yanlış yaşına uygun ürün olmaması.İlk defa göz altı ürünü kullanacaklar için ( yaşı kaç olursa olsun)hafif jel yapılı olmalı. Krem tarzı nem içerikli ürünler daha önce ürün kullanan ve 25 yaş üstü kişiler içindir. Yanlış ürünlerin yaptığı tahribatın onarımı DOKTORLAR tarafından iğne ile müdahale sonucu temizlenmelidir. Bizler sadece kişilere bilgi verip basit müdahaleler yapabiliriz. Detaylı ve kapsamlı olan sorunlar dermatolog doktorların işidir.Umarım yeterince bilgi verebilmişimdir. Öpüyorum..

      Sil
    3. Aynı sorun bende de oldu canım, dün dermatologun oldugu bir yere cilt bakımı için davet etmişlerdi, orada iğneyle temizlediler, aynaya bakınca gözüme batıyordu sürekli kurtuldum bir daha da olmaz inş! :)

      Sil
  2. Seepilcim,
    Çok faydalı bir yazı olmuş.Mesela tonik veya temizleme sütünü kullanmadan önce pamuğu ıslatmam gerektiğini bilmiyordum.Bundan sonra bu şekilde kullanıcam.
    Bloğun hayırlı olsun.Öpüldün :)

    YanıtlaSil