30 Ocak 2013 Çarşamba

ŞİMDİ AKLIMA GELDİ..!!

Bazen konuya nereden başlayacağınızı bilemezsiniz ya, hah işte ben de tam bu noktadayım şu an..Kafamda kırk tilki ellerinde fener bana ışık tutmaya çalışıyorlar.Ama bende iş yok. Günlerdir konuya nasıl başlayacağımı düşünüyordum ki, buldum!!! Tabii ki biz hatun kişilerin tek derdi cilt bakımı değil.Kızsal meseleler olarak kaş alma sorunsalı da var.Yanılıyor muyum?? Eminim bir çoğunuz kendisini kaş alma ve kaşa şekil verme konusunda uzman ilan eden birilerinin eline düşmüşdür.  Kimileriniz belki memnun oldunuz, kimileriniz hüsrana uğradınız. Eğer kendi kendinize bir daha böyle yerlere gitmemeye söz verdiyseniz lütfen bu yazıyı okuyun.. Sizde sadece şunu istiyorum: Kaşlarınızı kendiniz alacak ve şekil verecekseniz,
1- Kaş almak için kendinize zaman ayırın.Çarçabuk değil sakin bir zamanınızda kaşınızı alın. Unutmayın kaşlar yüzümüzde ifadelerimizi değiştirir.
2- Aynamızın büyüteçli olması,
3- Cımbızımızın yatay uçlu olması,
4- Kopardığımız kaşları temizlemek ve cildimizi dezenfekte etmek için su+alkol karışımlı pamuk, mutlaka elimizde olmalı.
Gözleriniz bozuksa ve illa ki kaşlarınızı kendiniz alacaksanız, yapmanız gereken;
1- Kaşınıza vermek istediğiniz şekli bir göz kalemi ile kaşınızın üzerine çizip, şeklini belirleyin,
2- Ayna daima kaşlarınızın yakın hizasında olmalı,
3- Kaşlarınızı alırken, asla havaya kaldırmayın ve düz bir şekilde mimiksiz olarak kendinize bakın,
4- Cımbızla tuttuğunuz kaşınızı çıkış yönünde çekmeye gayret edin zira ters yönde çekerseniz batık oluşur,
5- Her şeyden önce işe başlamadan önce elinizdeki alkollü pamukla cildinizi silin,
6- Yüzünüze kesinlikle işlemden önce krem veya nemlendirici sürmeyin. Çünki cımbızın kaymasın ve kılların kırılmasına neden olur.
Bütün bunları nasıl yapıcam? deyip üşeniyorsanız ne güzel, biz niye varız değil mi?
Hadi bakalım bu yazıyı kaç kişi okumuş görelim parmakları...


KÜÇÜCÜK BİR AÇIKLAMA....

Herkese en içten Merhaba,
Beni takip edenler bilir, bir güzellik salonu işletiyorum. Zaten bloğu açmamdaki sebep de buydu. Daha önceleri salonumu tanıtmak amacıyla bir internet sayfası açmıştım. Salonumda verdiğim  hizmetler ve kullandığım malzemelerle ilgili bilgiler var. Düşündük ki hem blog olarak hem de internet sayfası olarak ayrı ayrı işlem yapmayalım. Hepsini tek bir çatıda toplayalım. Yakın bir zamanda da bu düşüncelerimizi uygulamak istiyoruz. Bu sebeple yazılarıma gecikmeli olarak devam edebilirim. Ama bu demek değil sorduklarınıza yanıt vermeyeceğim. Beni takip etmeyi bırakmayın ve mail atmaya devam edin. Kısacık da olsa yeni yayınlar devam edecektir. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın...

27 Ocak 2013 Pazar

OJELEŞME ETKİNLİĞİNDEN GELEN İLK HEDİYELERİM.:))


Biraz geç oldu ama bloğumu yeni açtığım için hediyelerimin resimlerini yükleyemedim. Telefonum biraz sorun yarattı. Sonunda resimleri yükledim ve yazıyı hazırlayabildim.
Öncelikle bu güzel çekilişi hazırlayan bakımlıkız'a teşekkür ederim.
Hiç tanımadığı halde benim zevkimi tahmin ederek bana bu güzel ojeleri ve bilekliği  gönderen beggummy'e de teşekkür ediyorum.. Paketleme işlemi gayet sağlam yapılmış ve hiç bir ürün zarar görmemiş.Paketin üzerine güzel bir not yazmış..Sağolsun..


 Gelelim paket çıkan cicişlerime..Toplu olarak çekilenler böyle..


Ayrıntılı olarak görmek isterseniz de şöyledirler..







 Beggummy'nin gönderdiği ojeler benim elimde olmayan renklerden olduğu için severek ve beğenerek kızımla beraber kullanacağız..Bilekliği daha paketi açıp içinden çıktığında takmaya başladım. Ojelerin tırnaklarımda nasıl durduklarını daha sonra çekip yayınlamayı düşünüyorum..Emeği geçenlere sevgiler..




ÇEKİLİŞ VAAAAR..:))

MAKYAJ FIRÇAMIN ÇEKİLİŞİNE KATILMAK İÇİN HOOOP!

GÖZÜMÜZE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKMAK:)

Dün yayınladığım blog yazımda yüz temizliğinden kısaca bahsettim. Beni izleyen arkadaşlar sayesinde zamanla bir çok konuya da değinmek istiyorum. Mutlaka cildimize özen göstermeliyiz ancak, cildimize gösterdiğimiz özenden biraz fazlasını göz çevremize daha zarif bir şekilde göstermeliyiz. Şöyle ki, yüzümüze sürdüğümüz nemlendiricileri gözümüze süremeyiz. Çünkü, göz çevremiz çok hassastır ve asla hatayı kabul etmez. Verdiğimiz zararın da telafisi çok zor olur ve zaman alır. İşte bu nedenle gözümüze süreceğimiz krem veya jelleri seçerken daha çok dikkatli olmalıyız. Eğer ilk defa ürün kullanmak istiyorsak mutlaka uzmana danışmalıyız. Cildimiz nasıl olursa olsun göz çevremize hafif jel yapıda ürünlerle başlamalıyız. Göz çevremiz ürüne alıştıktan sonra -ki ihtiyaç ve yaşa bağlı olarak, farklı bir yapıda ürün kullanabiliriz. Hiç ürün kullanmadan direkt yoğun nem içeren bir ürün kullanırsak, göz altlarımızda yağ butonları oluşur. Bunları yok etmek de epey zamanımızı alır -ki hiç istemeyiz.
Günümüzde o kadar çeşitli ürünler piyasaya sürüldü ki, bazıları sırf para tuzağına dönüştü, bazıları da gerçekten bu işin hakkını veriyor. Yeter ki doğru satıcıdan doğru ürün alıp kullanalım.
Her zaman söylediğim gibi, uzmanlar sattıkları ürünler hakkında değil kişilerin neye ihtiyaçları olduğu doğrultuda bilgi vermelidirler. Bilgi önce gelir, ürün tavsiyesi ve satış sonra..

Şimdi, doğru ürünü aldık bunu nasıl kullanıcam? derseniz.
Şöyle;
Göz çevresi ürünler daima göz kazayağı dediğimiz yani elmacık kemiği ile kaş ucumuz olan bölgeye yarımşar mercimek tanesi kadar yüzük parmak uçlarımızla, aşağıdan yukarı yay çizerek hafif dokunuşlarla süreriz. Fazla bastırmadan ve gerdirmeden yapmalıyız. Neden yüzük parmakları? Çünkü, hafif dokunuşları yapabildiğimiz tek parmaklarımızdırlar da ondan.
Eğer ihtiyacımız varsa gece yatarken süreceğimiz kremimizi veya jelimizi biraz daha yoğun sürüp (maske gibi )
yatabiliriz.
Kısaca gözümüze gözümüz gibi bakalım, olur mu??
Kucak dolusu sevgiler..:))











26 Ocak 2013 Cumartesi

CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ NASIL KULLANILIR? DERSENİZ ŞÖYLEDİR:

1- Eğer yüzümüzde makyaj varsa; önce temizlemeye gözden başlarız. Göz makyajımız için özel temizlik ürünü kullanmalıyız. Yüzümüze kullandığımızı gözümüze sürersek, göz altında yağ butonları, morluklar ve hassasiyet oluşur ki bunlar da ilerde bize kırışıklık ve sarkıklık olarak(elastikiyet kaybı) geri döneer. Böyle olmasını istemiyorsak; elimize bir miktar pamuk alıp, onu hafifçe ıslatıp, göz temizleyicimizden bir miktar döküp dıştan içe yavaş nazik hareketlerle temizliyoruz.
2- Avucumuza yarım ceviz büyüklüğünde temizleme sütü veya losyonu döküyoruz. Gözlerimiz hariç yüzümüze yayıyoruz. Suyla temizlemek istersek suyla veya bir parça pamuk alıp, ıslatıp yüzümüzü aşağıdan yukarı hareketlerle siliyoruz. Bu iş için özel temizleme süngerleri vardır onları da kullanabiliriz.Temizlik süngeri kullanacaksak mutlaka onları da ıslatmalıyız. Pamuıkları ve süngerleri ıslatmaktaki amacımız hem fazla ürün kullanmamak hem de cildimizin tahriş olmasını önlemektir.
3- Temizlenmiş cildimizi, cilt tipimize uygun tonikle dezenfekte etmeliyiz. Islatılmış pamuk veya süngere çok fazla olmamak kaydı ile tonik döküp bastırmadan tamponluyoruz. Temizleme işlemi böylece sona ermiş oluyor. Eğer yine de yüzümüzü sabunla yıkamak istersek toniklenme işleminden önce yapabilir üzerine tonik uygulayabiliriz.
4- Yüzümüze hafif bile olsa bir gece kremi ve göz altı kremi sürmeliyiz. Hatta günün yorgunluğunu atmak için çiğ patates (soğuk olabilir) veya çay (damarların oksijen ihtiyacı ve morluklar için) iyi gelecektir.

 Ee makyaj yapmak ve bakımlı olmak o kadar kolay değil..
Unutmayın makyaj yapmak ayrıdır boyanmak ayrıdır!!.
Yorum yorum yorulun lütfen::))

güne temiz başlamak:)

Eğer cildimizde bir gece öncesinden temizlemekten üşendiğimiz makyaj kalıntıları varsa sabahleyin yapacağımız makyajdan hayır bekleyemeyiz. Uzun zamandır makyaj yapan biri iseniz zaten temel konuları biliyorsunuz demektir ama benim lafım bu işe yeni başlayan arkadaşlara ya da nereden ve nasıl başlayacağını bilemeyenlere..Yani sözüm meclisten dışarı..
Gelelim cildimize:

1- Hiç bir zaman unutmayalım: Yaşımız kaç olursa olsun cildimizin yaşı önemlidir.Yani, yaşımız 20 olabilir ancak cildimiz kuru ve kırışmaya meyilli olabilir. Ya da yaşımız 40 dır ama daha önce hiç ürün kullanmamış olabiliriz. Ürün almaya kozmetikçilere gittiğinizde lütfen yaşınız kaç olursa olsun HASSAS CİLT serisi alarak başlayın . Size dayatılmaya çalışılan ürünlere itibar etmeyin. Mutlaka bir cilt uzmanına danışın. Çünkü, firma elemanları sadece kendi ürünleri hakkında bilgi sahibidirler.Siz ürün alamaya gittiğinizde makyajlı olabilirsiniz, yorgun olabilirsiniz ve en önemlisi dışarıdaki hava kirliliği cildinize işlemiştir. Ancak cilt temizlendikten sonra nasıl ve neye ihtiyacı olduğu ortaya çıkar. Bu nedenle sorun ne olursa olsun ilk önce HASSAS CİLT serisi önerilir. Cilt yapısı oturduktan sonra ve cilt ürüne alıştıktan sonra yaşımıza ve cildimize uygun ürün kullanırız.

2- Cildimiz her zaman ve duruma göre farklılık gösterir. Yani yazın nemden dolayı ışıldar, kışın soğuktan dolayı gerilir. Kullanacağınız ürünler de bu yönde değişir. Eğer cildimizde sorun yoksa yazın UV faktörlü krem +yapısı hafif nemlendirici, kışın UV faktörlü nemlendirici+nem oranı biraz yüksek nemlendirici tercih edilmeli.

3- Alacağınız ürünler de kişiye göre farklıdır.Yani,  kimileri cildini sabunlamayı sever.Onlar için Jel şeklinde temizleyicileri öneririz.Cildini silerek temizlemeyi sevenler için de temizleme sütü, temizleme losyonu tavsiye edilir.Asla unutmayın TONİKLER  MAKYAJI TEMİZLEMEK İÇİN KULLANILMAZ. CİLDİN GÖZENEKLERİNİ SIKILAŞTIRMAK, CİLDİ DEZENFEKTE ETMEK İÇİN KULLANILIR. Eğer cilt temizliği için tonik kullanırsanız: cildiniz sivilcelenir, yağlanır ve pul pul olur. Cildinizin böyle olmasının sebebi makyaj değil doğru temizleme ürünü seçmemenizdir.
Eğer doğru ve bilinçli  ürün kullanıp makyaj yaparsanız ve temizliğinize özen gösterirseniz makyaj cildinize zarar vermez. Tam tersi yaptığınız günlük temizlik sayesinde cildiniz pürüzsüzleşir ve ışıl ışıl olur..Haksız mıyımm?

(Ayrıca bu yazıyı yazarken  çay servisi yapan ooluşum ve kızçeme,tatlı ve süt ikram eden eşime sonsuz teşekkür..)(kendilerini aşırı derecede çok seviyorum.!.::)))
Yorumlarınızı bekliyorum..

BLOG AÇMA HEYECANI:)

Herkese Merhaba,
Uzun zamandır mesleğim gereği (güzellik salonum var da!) yerli ve yabancı çok farklı blogları izlemekteyim. Çok düşündüm acaba benim bir bloğum olsa nasıl olur? diye.. Sağolsun fikrimi söylediğimde herkes olumlu yaklaştı ve beni desteklediler. Vee ben de bunun üzerine bloğunu severek takip ettiğim KOYUKIRMIZI dan yardım istedim..Sağolsun hiç itiraz etmedi ve çok yoğun olduğu halde yardım etti.. Tekrar kendisine TEŞEKKÜRLERİMİ sunuyorum..
Bloğumda  makyaj(mutlaka), cilt bakımı (kesinlikle), vücut bakımı(yani), el-ayak bakımı (tabiki olmalı),yemek(olmazsa ayıp), örgü-elişi (kafamız dinlensin), kitap+müzik(ruhumuz dinlensin) kısaca ne ararsanız ve olmasını istedikleriniz nelerse yayınlamak ve paylaşmak istiyorum.. Her türlü fikirlere ve yardıma açığım..Hadi bakalım kolay gelsin..